Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2013 17:45 - За лудите
Автор: marmota Категория: Поезия   
Прочетен: 522 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2013 18:17


  Започнах работа ,като аналитик в голям химически завод.всички бяхме нови и непознати,но с течение на време научихме по нещо един за друг.Руско и Пепа бяха младо семейство,дошло от близко село.Руско ,защото баща му бил ятак,назначиха,като Заместник комсомолски секретар,а Папа понеже няма нужното образование работеше като апаратчик.Имаха момиченце на 5 години.Пепа беше едра,руса,симпатична и много весела жена,а Руско кльощаво,ситно,озъбено мъжленце.Много сериозен комунист.
   Мина една година.Комсомолският секретар на завода отиде на специализация в Москва и Руско зае неговото място.Дадоха им апартамент в центъра на града и аз рядко ги виждах.Пепа работеше на смени в друг цех и все се разминавахме някъде по пътя.
   Един ден отивах на гости при моя съученияка,която живееше в същата кооперация,
и от третия етаж,Пепа ми вика ръкомаха и настоява да се отбия за малко при нея.Позвъних и останах втрещена от вида и.По главата  и оранжеви,червени,сини и всякакви панделки и фибички,цикламена блуза и ярко зелени чорапи допълваха модният и феис,но беше много усмихната,както винаги.Каза,че пържела дробчета и започна да ми слага в устата.От ръцете и течеше вода и олио,а пръстите и бяха странно изопнати като пружини.Няколко минути говорихме общи приказки и тя между другото каза ,че е в болнични.Попитах я от какво е болна и отговора беше-шизофрения.Това даде нова насока на разговора.
   Имала пристъп преди седмица и в момента пие по 24 таблетки Хлоразин,затова е изпъната като струна и не може да си свие дори пръстите.В момента на кризата искала да излитне от прозореца и родителите и ги заковали с пирони.
   Разговора рязко смени посоката и се насочи към семейството. От както Руско станал комсомолски секретар,всяка вечер водел тумби пияни момичета,които чукал пред нея в хола ,или в спалнята,правели тройки и тя гледала всички подвизи на прекрасният си съпруг.Поискала развод ,но Партията не разрешила,да не се компрометира комсомолеца.Предложили им да си направят още едно дете ,което ще закрепи семейството.По насилствен начин създали детето,но тя след като го родила отказва да го приеме и при вида му започва да получава пристъпи на лудост.
    Дълго време беше в болнични,ходих още няколко пъти да я видя,беше все така накичена и много весела.Децата отглеждаше майка и на село.Тръгна на работа,но отново се влоши,така няколко пъти и накрая я трудоустроиха.Оргиите продължавали,но тя вече имаше жълт картон и ги разведоха.Тя остана да живе в апартамента,а "моралиста"Руско изпратиха в Свищов ,за награда да учи икономикаи да си вее байрака другаде понеже стана мнодо известен.
   Минаха години,аз заминах нанякъде и като се върнах срещам моя съученичка Снежи,която
всички определяха като боклука на класа.Тя води със себе си малко момиченце.Попитах я кога се е омъжила и тя ми разказа ,че като учила в Свищов се запознала с Руско,имали страхотна любов и сега са много щастливи.
  Руско вече бил в Окръжният комитет на БКП и ставал все" по-изискан"Децата на Пепа живеели при тях и заедно били прекрасно семейство.
  Аз пак заминах.Когато се върнах срещам отново Снежи,но вече отчаяна,без ентусиазъм ми каза че Руско я изоставил и си има нова ,млада любовница.
   На глупаците господ не им прощава!
   От това което написах става ясно,защо кукувиците понякога искат да летят. Ако в това семейство са извършени най-отвратителните неща,които един сексуален маняк
може да измисли ,пред очите на една почтена жена,как няме да искаш да излитнеш
и никога да не се прибереш! Как ще искаш да видиш  детето си направено по насилствен начин от един изрод и ще искаш да живееш!
   След като се прибрах срещнах и Пепа,но тя не ме позна.Лекарствата бяха изтрили харда и.Гледаше с мъртви,празни очи,вече не беше весела,а завинаги заличена,като човек от извратения си съпруг и съвременната химиотерапия.

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - И сега
23.09.2013 21:44
ги има тези циркове! Дори са още по комични и безмислени! Жалко за децата.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marmota
Категория: Поезия
Прочетен: 294941
Постинги: 564
Коментари: 241
Гласове: 1457
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930