Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2021 19:20 - БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НАМРАЗЯТ ЕС И НАТО, АКО БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ОТСТЪПЯТ НА "МАКЕДОНСКИТЕ" КРАДЦИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 5308 Коментари: 56 Гласове:
75

Последна промяна: 11.12.2021 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НАМРАЗЯТ ЕС И НАТО, АКО БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ОТСТЪПЯТ НА "МАКЕДОНСКИТЕ" КРАДЦИ


   Опитът на някои среди в ЕС и НАТО да помагат на виновния а не на невинния няма да доведе до нищо добро. Напоследък у нас се промъкват слухове,че конгресмени от САЩ правят груби изказвания срещу България,опитвайки се да я принудят да отстъпи на "македонските" крадци и така да заплюе себе си в лицето.

                                        image

  Не знам дали това наистина е вярно или е антиамериканска пропаганда,целяща да развали отношенията ни с възлов презокеански съюзник но ако е вярно,то не говори нищо добро за Америка и ще предизвика силно разочарование сред Българите. Фактът,че евродепутат каго г-н Джамбазки го споделя означава,че то по-скоро е вярно и ще доведе до отмятане на повечето Българи от идеята че Америка ни е верен съюзник,на когото можем да разчитаме (кликни за да увеличиш):

image

  Аз лично например вярвам в американската демокрация и не допускам,че тя ще измени на своите принципи и ще даде рамо на вековни тирани и потисници  като сърботитовистите,а не на страдащите от арогантните им посегателства и неспирно ограбвани от тях Българи. Готов съм обаче още днес да изляза на протест и да заплюя всеки,който поиска от мен да подпиша на "македонските" крадци индулгенция за невинност и безгрешност и да оправдая перманентните им кражби!  Знам какво брожение ще настане сред Българите ако някое "наше" правителство отстъпи на мошениците,които над 100 години ни крадат съвършено безнаказано и категорично ще намразя до живот всеки,който се опита да направи това или принуди нашите държавници да го направят!
           
  Ако е вярно,че американски конгресмени са опитали да притиснат България да допусне в Европа онези гангстери,които са влезли в родните ни къщи с грубо насилие,избили са стопаните,откраднали са децата ни и сега ги карат да ни псуват на майка и на баща,аз на мястото на нашите държавници и лично на президента бих поискал от американския конгрес незабавно да проведе разследване срещу конкретните конгресмени,в подозрение за взимане на подкуп от замесени в македонизацията и подкрепящи дезинтеграцията на родината ми лица от сръбски, руски, гръцки, турски или китайски произход,които искат да забият клин между Америка и най-важният й съюзник на Балканите,а именно България!

  Склонен съм да вярвам,че тези конгресмени не защитават позициите на американското правителство а нечии лобистки интереси. Затова едно такова разследване определено ще доведе до интересни резултати и ако САЩ не се боят от скандала,който ще избухне в собственото им управление но ще спомогне за неговото очистване от спотайващи се вражески елементи,нека го направят! Продължат ли с натиска обаче,те ще затубят сърцата на Българите завинаги понеже вилнеещият в Скопие расизъм,апартейд и неонацистки анти-Българизъм е престъпление срещу човечеството,за което давност няма и НИКОГА не може да има!

image

  Много е възможно тези оскърбителни инциденти да се окажат някакво частно лобистко мнение,което не се споделя от мнозинството американски управници- ние как да докажем че не е така? Затова не е нужно никакво вслушване в глупостите които ни се предлагат- нека това предложение го дадат на крадците,а не на техните жертви! ЕС определено трябва да подчертае пред Скопие,че политическите игри със София не са добре дошли а не да прави обратното,изкарвайки титовите крадци и гангстери чисти като утринна роса!

  Всякакви прецеденти тук са изключени- ако днес направим компромис на окопалите се в Скопие титови бандити,утре ще трябва да правим компромис със себе си и с децата си а това е нещо,което народът ще приеме за ново турско иго и ще се бори срещу него до живот!

   Изборът пред Българите в такива случаи е един- излизане от НАТО и ЕС ако те ще работят срещу нас,борба на живот или смърт с апартейда на титовизма и неонацисткия екстремизъм на Скопие,никакво отстъпване пред злостните престъпници,които десетки години ни псуват и крадат и не са прекратили тези практики нито за миг! Сега ни е паднало да ги овъзмездим и ако Щатите са мислели това да не се случва,трябвало е да се сетят още преди и да спрат престъпленията на Титовия неонацизъм в "Македония" още в зародиш,когато ние бяхме с вързани ръце!



Гласувай:
75


Вълнообразно


1. dobrodan - Ех, Щапаров..... Романтиката е сега в доларите
25.11.2021 19:31
и на по-малко от половин процент млади хора им пука за Македонията.
На приказки сме големи инак, обаче......като дойде ред работа да се върши.....а-а-а-а, тогава е съвсем друго...
цитирай
2. milenavarbanova9 - Здравейте, г-н Щапаров,
25.11.2021 20:17
Българите отдавна вече са намразили ЕС и НАТО. Ние нямаме чриятели
цитирай
3. milenavarbanova9 - Извинете,
25.11.2021 20:20
Не довърших.
Ние нямаме приятели. Не бива да имаме и илюзии. Единствен наш приятел е Бог. Той ще ни даде възможност да тържествуваме над тези, които искат да ни заличат.
цитирай
4. krumbelosvet - А, обади се българофобът
25.11.2021 22:22
добродан. Гласът на предателството.
цитирай
5. kvg55 - shtaparov,
25.11.2021 23:11
Никой не може да ни принуди, ако сам не се принудим.
цитирай
6. panazea - Тя неприязанта дойде постепенно .
26.11.2021 00:20
Постоянно нещо с Големия бял брат не беше както трябва.
И Българите се простиха с илюзиите.
Успелите млади българи от Америка за България ни облъчваха от радиото : Били преуспели , умни красиви и интелигентни . После разбрахме , че изгодно са ни продали. Това им беше умното.
То преди това Еничерите ни предадоха , без да се пишат много велики.
И така ,за кой ли път , пак ни продадоха .
цитирай
7. krumbelosvet - Щапаров вярва в американската демокрация?
26.11.2021 01:25
След последните избори със запушването устата на действащия президент? И избирането на първия президент пърдящ публично?
цитирай
8. nedovolen - От призива на конгреса е видно, че се ...
26.11.2021 08:38
От призива на конгреса е видно, че се нарежда. Нарежда се на колония.
Първо трябва да се отървем от колониалните окови, за да решим този и множество други проблеми.
:)))
цитирай
9. shtaparov - и на по-малко от половин процент ...
26.11.2021 13:26
dobrodan написа:
и на по-малко от половин процент млади хора им пука за Македонията.
На приказки сме големи инак, обаче......като дойде ред работа да се върши.....а-а-а-а, тогава е съвсем друго...

Каквато и да е ситуацията приятелю,ние ще се борим- никакво отстъпване пред злостните престъпници, които десетки години ни крадат и не са спрели нито за миг дори сега! Сега ни е паднало да ги овъзмездим и ако Щатите са мислели това да не се случва,трябвало е да се сетят още преди и да спрат напъните на Титовия екстремизъм в "Македония" още в зародиш,когато ние бяхме с вързани ръце!
цитирай
10. shtaparov - Здравей Милена!
26.11.2021 13:43
milenavarbanova9 написа:
Българите отдавна вече са намразили ЕС и НАТО. Ние нямаме чриятели

Някои със сигурност- за другите не знам,въпрос на изчакване е сякаш
цитирай
11. shtaparov - Не довърших. Ние нямаме приятели. ...
26.11.2021 13:48
milenavarbanova9 написа:
Не довърших.
Ние нямаме приятели. Не бива да имаме и илюзии. Единствен наш приятел е Бог. Той ще ни даде възможност да тържествуваме над тези, които искат да ни заличат.

Бог определено и със сигурност ни е приятел- никакъв спор няма!
цитирай
12. shtaparov - (А, обади се българофобът)
26.11.2021 13:51
krumbelosvet написа:
добродан. Гласът на предателството.

А аз още се чудя дали е Българофоб,щото има и такива прояви и онакива- странно съчетание наистина :)
цитирай
13. shtaparov - Никой не може да ни принуди, ако сам ...
26.11.2021 13:53
kvg55 написа:
Никой не може да ни принуди, ако сам не се принудим.

Лошото приятелю е това,че "великите" сили си имат хора за всичко и винаги могат да намерят някой еничарин,който да им свърши "работата" от наше име,а после да припише извършеното на нас!
цитирай
14. panazea - Македония е частен случай на натиска , който се упражнява върху нас от нашите благодетели.
26.11.2021 16:03
Ако се реши основният въпрос за нашия Суверенитет , ще се разрешат всички останали въпроси .
Нали не вярвате , че нашите самостоятелно решават?
цитирай
15. radostinalassa - Кой има интерес да прегази нашатга история...
26.11.2021 16:39
и да натика СРМ в ЕС и НАТО? Ест. янките, за които е нормално да ни изкарат в такъв случай диви татаро - монголи, защото те са вече почти в 50% метиси и по - чалко негри и за тях това изглежда приемливо. така , че тези които харесват позиците на Анките и ЕС са национални предатели. В България те са около 20%, не са много , така както не са много и ваксинираните овци.





цитирай
16. barin - Здравей, Щапаров. Не трябва да се ...
26.11.2021 18:30
Здравей, Щапаров. Не трябва да се отстъпва от условията. Преди ни накараха всичко да спазим, а сега искат да си затваряме очите. Северна Македония трябва да влезе в ЕС, но само ако отговаря на изискванията.
Поздрави!.
цитирай
17. nkf - Щапаров, предполагам, че си под ...
26.11.2021 20:09
Щапаров, предполагам, че си под някаква тежка емоция, та затова си написал горното; но пък предложението ти да излезем от ЕС и НАТО, така като се замисля, е "добро" - за пореден път ще се наденем на руско-сръбско-гръцко-френската мотика - и този път за последно, щото излезем ли от тези две организации, разпадът на страната и националната анихилация ще е много бърз, плюс окончателното й разпарчетосване. Гледам тъпирите по-горе са получили вагинални и еректилни контракции тежко лиготечене от предложението ти. Да видим.
цитирай
18. shtaparov - След последните избори със за...
26.11.2021 20:10
krumbelosvet написа:
След последните избори със запушването устата на действащия президент? И избирането на първия президент пърдящ публично?

Този президент значи е Сталинов последовател- защо да му се сърдиш? :)
цитирай
19. shtaparov - Постоянно нещо с Големия бял брат не ...
26.11.2021 20:18
panazea написа:
Постоянно нещо с Големия бял брат не беше както трябва.
И Българите се простиха с илюзиите.
Успелите млади българи от Америка за България ни облъчваха от радиото : Били преуспели , умни красиви и интелигентни . После разбрахме , че изгодно са ни продали. Това им беше умното.
То преди това Еничерите ни предадоха , без да се пишат много велики.
И така ,за кой ли път , пак ни продадоха .

Веднъж научили тази практика,нашите политици няма лесно да я отучат- еничарството е на "мода" много десетки години,"великите" сили не вкарват еничарство само на скапаните гърци!...
цитирай
20. shtaparov - От призива на конгреса е видно, че се ...
26.11.2021 20:35
nedovolen написа:
От призива на конгреса е видно, че се нарежда. Нарежда се на колония.
Първо трябва да се отървем от колониалните окови, за да решим този и множество други проблеми.
:)))

Много е възможно това да се окаже някакво частно лобистко мнение,което не се споделя от мнозинството американски управници- ние как да докажем че не е така? Затова не е нужно никакво вслушване в глупостите които ни се предлагат- нека това предложение го дадат на крадците,а не на техните жертви!
цитирай
21. shtaparov - Ако се реши основният въпрос за н...
26.11.2021 20:41
panazea написа:
Ако се реши основният въпрос за нашия Суверенитет , ще се разрешат всички останали въпроси .
Нали не вярвате , че нашите самостоятелно решават?

Ще повярвам че го решават самостоятелно,когато аз решавам вместо тях- инак надали :)
цитирай
22. shtaparov - ...предполагам, че си под някаква тежка емоция ...
26.11.2021 20:43
nkf написа:
Щапаров, предполагам, че си под някаква тежка емоция, та затова си написал горното; но пък предложението ти да излезем от ЕС и НАТО, така като се замисля, е "добро" - за пореден път ще се наденем на руско-сръбско-гръцко-френската мотика - и този път за последно, щото излезем ли от тези две организации, разпадът на страната и националната анихилация ще е много бърз, плюс окончателното й разпарчетосване. Гледам тъпирите по-горе са получили вагинални и еректилни контракции тежко лиготечене от предложението ти. Да видим.

Прав си приятелю- под емоция съм без съмнение,но такива подмятания на американски конгресмени,лобиращи за расисти уж от името на Щатите такъв отговор заслужават.
цитирай
23. get - - Щапаров ЧЕТИ КОЙ ПРЪВ ни ЗАЛОЖИ "капана" В Македония ?!
26.11.2021 20:46
За това има много писано и то от хора, които са живели в края на XIX-ти и първата половина на XX поради което са преки участници или непосредствени свидетели на описваните неща:
"Политиката на Руската дипломация по отношение кървящата рана в Българската снага - Македония ... а и не само тя"?

Първо ЕТО КАКВО ОБЯСНЯВА професор Любомир Милетич в 1897 год. - Цитат:

"Българският народ след Руско-турската война напрегна всичките си сили да завърши осуетеното чрез Берлинския договор политическо обединение на българското племе. Естествено, всички българи, гдето и да се намираха, бяхa отначало дълбоко проникнати от вярата в крайното доброжелателство на Русия, за да се постигне този наш народен идеал, и требваше да се изминат години, докато постепенно се уясни, че в същност руската дипломация сериозно, ако и прикрито, ни противодействува, без да можехме добре да разберем мотивите на това, от българска гледна точка, чудовищно отнасяне на официална Русия. Горчиво разочарование тровеше българската душа, най-напред на активните политически дейци, които въпреки дълбоката си обич към братския руски народ, достигаща почти до религиозен култ, със скръб се убеждаваха, поставени лице с лице с неопровержими факти, че благородните им усилия в полза на народното ни обединение враждебно се кръстосват и от руска страна. Разбира се, тази горчива истина не можеше тъй лесно да се схване от всички, понеже видимо идеше в пълно противоречие с завещанието, оставено нам от Санстефанския договор, та се виждаше на по-голямата част от народа ни просто невероятна, дори невъзможна. По-здравомислещата част от българската интелигенция, а особено македонската, която по-отблизо та и по-ясно виждаше действителността, се опитваше да реагира на тая пагубна за народното ни бъдеще руска политика. Тази политика поддържаше сръбските завоевателни планове спрямо Македония, тя стана причина да се изостри борбата за освобождението на Македония до небивала жестокост, да се удесеторят даваните жертви, тя стана причина, щото българския народ, първоначално единодушно предан на Русия, да се раздвои, по отношение към нея, на два враждебни лагера, чиито междуособни подозрения и ожесточени партизански гонения умело се използуваха и от самата руска дипломация.

Венец на създалия се антагонизъм между българи и сърби се тури с вероломното заграбване на Македония от сърбите в 1913 година. Въпреки тайните задкулисни игри на дипломацията, българският народ посочи в лицето на руския дипломатически представител в Белград, – Хартвиг, по-далечния главен виновник на националната ни катастрофа, санкционирана с Букурещкия договор от 1913 год. След това вече числото на прогледналите българи неимоверно се увеличи и недоверието у българина към руската политика стана ръководеще начало на българската политическа мисъл; картите бяха вече разкрити и конфликтът между нас и Русия фатално стана неизбежен. България се намери усамотена и напълно дезориентирана. Българската история трябваше временно да се отклони от начертания си естествен път, за да се направят последни върховни усилия да се спаси целокупността на българската родина."

- простете за пространния пост ... но се касае за България - която НИ БЕ ОТНЕТА ОТ "ОСВОБОДИЛИТЕ НИ" ... назовавани все още от една овчедушна част българи с умалителното "братушки".

- Кога ще прогледнеш народе-е-е ?!
цитирай
24. shtaparov - (Кой има интерес да прегази нашатга история...)
26.11.2021 20:52
radostinalassa написа:
и да натика СРМ в ЕС и НАТО? Ест. янките, за които е нормално да ни изкарат в такъв случай диви татаро - монголи, защото те са вече почти в 50% метиси и по - чалко негри и за тях това изглежда приемливо. така , че тези които харесват позиците на Анките и ЕС са национални предатели. В България те са около 20%, не са много , така както не са много и ваксинираните овци.

От 1944 до 2014 г. съвсем други хора ни изкарваха татаромонголи,а "янките" в това време никак не ни правеха в нищо различно от това,което сме си всъщност! Македонизация както знаеш не направиха те- твоите приятели от север я направиха,за което рано или късно ще трябва да си платят!
цитирай
25. shtaparov - Здравей, ...
26.11.2021 20:56
barin написа:
Здравей, Щапаров. Не трябва да се отстъпва от условията. Преди ни накараха всичко да спазим, а сега искат да си затваряме очите. Северна Македония трябва да влезе в ЕС, но само ако отговаря на изискванията.
Поздрави!.

Точно така приятелю- расисти и неонацисти няма как да са подходящи за влизане в Европа- НИКАКВО ОТСТЪПВАНЕ НИКОГА ПРЕД ТЯХ!
цитирай
26. shtaparov - За това има много писано и то от хора, ...
26.11.2021 21:07
get написа:
За това има много писано и то от хора, които са живели в края на XIX-ти и първата половина на XX поради което са преки участници или непосредствени свидетели на описваните неща:
"Политиката на Руската дипломация по отношение кървящата рана в Българската снага - Македония ... а и не само тя"?

Първо ЕТО КАКВО ОБЯСНЯВА професор Любомир Милетич в 1897 год. - Цитат:

"Българският народ след Руско-турската война напрегна всичките си сили да завърши осуетеното чрез Берлинския договор политическо обединение на българското племе. Естествено, всички българи, гдето и да се намираха, бяхa отначало дълбоко проникнати от вярата в крайното доброжелателство на Русия, за да се постигне този наш народен идеал, и требваше да се изминат години, докато постепенно се уясни, че в същност руската дипломация сериозно, ако и прикрито, ни противодействува, без да можехме добре да разберем мотивите на това, от българска гледна точка, чудовищно отнасяне на официална Русия. Горчиво разочарование тровеше българската душа, най-напред на активните политически дейци, които въпреки дълбоката си обич към братския руски народ, достигаща почти до религиозен култ, със скръб се убеждаваха, поставени лице с лице с неопровержими факти, че благородните им усилия в полза на народното ни обединение враждебно се кръстосват и от руска страна. Разбира се, тази горчива истина не можеше тъй лесно да се схване от всички, понеже видимо идеше в пълно противоречие с завещанието, оставено нам от Санстефанския договор, та се виждаше на по-голямата част от народа ни просто невероятна, дори невъзможна. По-здравомислещата част от българската интелигенция, а особено македонската, която по-отблизо та и по-ясно виждаше действителността, се опитваше да реагира на тая пагубна за народното ни бъдеще руска политика. Тази политика поддържаше сръбските завоевателни планове спрямо Македония, тя стана причина да се изостри борбата за освобождението на Македония до небивала жестокост, да се удесеторят даваните жертви, тя стана причина, щото българския народ, първоначално единодушно предан на Русия, да се раздвои, по отношение към нея, на два враждебни лагера, чиито междуособни подозрения и ожесточени партизански гонения умело се използуваха и от самата руска дипломация.

Венец на създалия се антагонизъм между българи и сърби се тури с вероломното заграбване на Македония от сърбите в 1913 година. Въпреки тайните задкулисни игри на дипломацията, българският народ посочи в лицето на руския дипломатически представител в Белград, – Хартвиг, по-далечния главен виновник на националната ни катастрофа, санкционирана с Букурещкия договор от 1913 год. След това вече числото на прогледналите българи неимоверно се увеличи и недоверието у българина към руската политика стана ръководеще начало на българската политическа мисъл; картите бяха вече разкрити и конфликтът между нас и Русия фатално стана неизбежен. България се намери усамотена и напълно дезориентирана. Българската история трябваше временно да се отклони от начертания си естествен път, за да се направят последни върховни усилия да се спаси целокупността на българската родина."

- простете за пространния пост ... но се касае за България - която НИ БЕ ОТНЕТА ОТ "ОСВОБОДИЛИТЕ НИ" ... назовавани все още от една овчедушна част българи с умалителното "братушки".

- Кога ще прогледнеш народе-е-е ?!

Добре дошъл отново сред нас- липсваше много на всички ни,радвам се приятелю! Твърдо съм убеден- "идеята" на Новакович,че "Българинът за да стане сърбин първо трябва да стане "македонец" изобщо не е сръбска а руска: сърбите акъл нямат за слива,няма как да им хрумне точно такова нещо!
цитирай
27. radostinalassa - Не чаткаш ли защо искат да вкарат СРМ в НАТО?
26.11.2021 22:01
не ти ли идва на ума? Нямаш ли чувство за самосъхранение?
цитирай
28. shtaparov - не ти ли идва на ума? Нямаш ли чувство ...
26.11.2021 23:52
radostinalassa написа:
не ти ли идва на ума? Нямаш ли чувство за самосъхранение?

Чаткам си драга,но отговорът не ме устройва :)
цитирай
29. radostinalassa - Радвам се , че сте толкова малко на брой
27.11.2021 09:17
Това е утешително.
цитирай
30. krumbelosvet - Драги Щапаров
27.11.2021 09:18
Май никога няма да разбереш, че твоята МАКАРТИСКА омраза разединява българите и РАБОТИ П Р О Т И В България.
цитирай
31. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
27.11.2021 09:35
Имам сериозни съмнения, че случилото се в тези дни ,ще бъде използвано, за да ни притиснат!?
В смисъл-Нямате вина за катастрофата, но може и да имате, ако поискаме Затова отстъпете от тези позиции, Македония да влезе в ЕС Тя е член на нато вече!Не може да вървите срещу Нато!Или ОТАН
Съдбата на джудджета- държави, като нас, е да имат могъщ покровител! Ние имахме такъв Спомням си на едно учение, как запитах висш офицер, с тази ли армия ще победим Турция с 450 хилядна армия , ако се наложи! Отговорът беше- "Не, младеж! никой не си прави подобни илюзии Нашата задача е да ги задържим ден, два, на Балкана, докато дойдат сибиряците Тези, които обърнаха войната с Хитлер Тях никой не може да спре"
Та, ние нямаме в момента приятел, освен лицемерен, сред големите! Там ни е проблемът!

Що се отнася до македонизма, той е заченат далече преди1878 година И може да е използван от Русия ,но не е нейно дело! А общо на Великите сили, с участието на Гърция и Сърбия, разбира се Някои забравят ,че ние нямаме представител в Берлин, но сърби и гърци имат Даже и Черна гора С мотива ,че е на държавно ниво срещата , а ние нямаме държава/ Но сме заинтересована страна/ Това е решение не само на Русия ,но и на великите сили!
Тенденцията е Турция да бъде запазена като империя Като от империята се късат малки части Гърция и Сърбия са с едва 20 хиляди квадратни километра площ
Турция е необходимият болник на Европа Даже Ами Буе вижда три Бъдещи държави- Български- Мизия, Тракия и Македония и им очертава границзите Но това ще стане постепенноЗаедно, те правят Санстефанска България-неговите карти са ползвани и на генерал Липранди в Сан Стефано!
Сега, в периода между Сан Стефано и Берлин Сърби, гърци, а и черногорци, правят път до Петербург, до двореца?! Да уверяват царя, че греши! Българите са неблагодарно племе и не заслужават такава голяма държава-7 8 пъти по голяма от техните Утре ще се изметнат и ще станат врагове на Русия!
Знае се позицията на Англия, Франция също има резерви Не искат голяма Българска държава!
Русия е сама в случая, да се обвинява единствено тя за случилото се е пристрастно Инициативата не е нейна, по принуда е сред изпълнителите
А русофобията си е наше дело Как да помагаш на някой, който открито те мрази и обвинява
Но до 1912 година Македония е безспорно Българска земя и народът и е Български Така е записана и в договора ни със Сърбия и Гърция- безспорна наша зона!
Но, докато воюват с Турция, се създава държава Албания, чийто земи са определини за разпределение между сърби и гърци И се оказва ,че сърби и гърци няма какво да делят Те са влезли в тези територии по време на войната с Турция и не искат да ги напускат Така се получав в първата съюзническа война и това предизвиква Втората Тя е спечелена реално от нас ,но по подъл начин - загубена
Ето ,тук , заченатото дете- македонизма се ражда С общото акуширане на посочените по- горе!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
32. get - До 28. shtaparov - Щапаров, що падаш на нивото на тази ОСОБА? Жив пример за това ... ?
27.11.2021 12:57
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
не ти ли идва на ума? Нямаш ли чувство за самосъхранение?

Чаткам си драга,но отговорът не ме устройва :)


... Което с теб ТОЛКОВА ДЪЛГО ОБЯСНЯВАМЕ?

- Основна виновница за ОБЕЗБЪЛГАРЯВАНЕТО И НАЦИОНАЛНО-ИДЕНТИЧНА ДЕПЕРСОНИФИКАЦИЯ - е Русия?

Без значение, как се е назовавала Руска или Съветска!!

Тази неуважавана от мен г-жа, ако я попиташ с какво е известен старо-загорският владика Никола Кусев - едва ли ще ти отговори нещо?
Но инак ПО-СЛАВЯНКА и по-голяма радетелка, че ние българите СМЕ ЕДНО И СЪЩО С РУСИТЕ-фино/угри - НЯМА ДА НАМЕРИШ?!

На такива като нея ДО ТАКАВА СТЕПЕН Е ПРОМИТО СЪЗНАНИЕТО - та отказват да разберат различията МЕЖДУ НАС БЪЛГАРИТЕ ... и вековечните ни врагове Руси + Сърби ... държавите на КОИТО ОТ ВЕК НА ВЕК РАСТАТ - за сметка ДЕНАЦИОЛИЗАЦИЯТА на българско население !!

А каква уската политика, давам частен пример от начало на 20-ти век, можете да прочетете в докладите на нашите дипломатически агенти във вардарска и солунска Македония - Четете братя и сестри българи ... ?

- Пример/цитат - Първи:
“Ние много добре знаем, че в Македония живеят българи и те са болшинство там, но ние ще направим така, че да станат малцинство”. - заявява руският дипломатически агент(консул) в град Солун Николай Демерик в началото на 1905 год.

- Пример - Втори:
“Русия няма да търпи Македония да бъде българска!" - Заявява през 1906 г. руския консул в Цариград Иван Зиновиев.

Ама "братушките" съвсем не остават САМО С ГОЛИ ИЗЯВЛЕНИЯ(пред нашите дипломатически агенти) ... А ОТ ПРЕДИ ВИЗИРАНИЯТ ПЕРИОД - през 1902 год. се създава в Петербург "Славяно-македонско научно и литературно дружество" ... псевдо-научно БЛАТО, от което започват да се разнасят идейните-миазми на това, което в момента назоваваме "македонизъм".

В заключение - да припомням ли КЪДЕ е УЧИЛ(засукал) Димитър Благоев - произнесъл от трибуната на Българското народно събрание през 1917 г. ЕТО ТЕЗИ СЛОВА??!

"Българското племе - една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
И тази по-организирана част и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли към тези племена да ги завладее. Но тези племена при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско племе."
цитирай
33. bojo12345 - Излизане от НАТО и ЕС.
27.11.2021 17:24
Това единствено може да ни спаси, за да излезем цели и невредими от поредните клопки.
НАТО е с отмиращи функции, защото е създадено за борба със СССР и другите му сателити. Всичко вече е в миналото.
ЕС - факта, че кражбите на милионите, които са ни давали с благородна цел, уж, всъщност са били за тях - господарите от ЕС, а те са робите на САЩ.
В крайна сметка излиза, че досега са ни крали едните братя, а другите са облизвали мустаци и са чакали да им паднем в лапите.
Най-доброто решение, което ни остава (защото влизането в единия и другия блок не бяха наши решения) е да си отидем доброволно и да ги оставим да си се командват едни други. Самоизяждането не е наш приоритет. И опазването на чужди граници на робовладелците ни - също.
Поздрави!
цитирай
34. radostinalassa - Не знаех, че хаплогрупата Р1а е финоугърска
27.11.2021 19:51


Гетчо ни просветли. Радвам се , че сте само 20% от българите.Не можем да приписваме на българите вина за действията на мафиота ББ, нито на русите за действията на евреите в Русия по отношение на Македония. Но кръвта вода не става, а нашата не е негърска или западняшка, примесена с монголски гени. С малки изключения.




цитирай
35. born - Малка корекция на големия спец Гетю Велики:
27.11.2021 21:29
"... с какво е известен старо-загорският владика Никола Кусев..."
Старозагорският владика се именува МЕТОДИЙ КУСЕВ /Кусевич/ и това е известно на всеки старозагорец, който поне малко се е интересувал от регионална, а и от общобългарска история ! Ако Светиня му не бе застанал твърдо на принципни позиции, сега кланът Сакскобургготски нямаше да води дела срещу Българската държава за собственост на анексирани Български Земи от абдикиралия виновник за първата за 20-ти век национална катастрофа !
Драги Щапаров, ето такива спецове се вихрят из нашите съвременни географски ширини . И вероятно затова историческите ни мирогледи са такива ... сбъркани.
......................................................© St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · ……………………………………………………....4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-27112021
цитирай
36. get - До старозагорския "дон-базилио" 35. born - Ще ли просвети нас: КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО ... ?
28.11.2021 13:12
born написа:
"... с какво е известен старо-загорският владика Никола Кусев..."
Старозагорският владика се именува МЕТОДИЙ КУСЕВ /Кусевич/ и това е известно на всеки старозагорец, който поне малко се е интересувал от регионална, а и от общобългарска история ! Ако Светиня му не бе застанал твърдо на принципни позиции, сега кланът Сакскобургготски нямаше да води дела срещу Българската държава за собственост на анексирани Български Земи от абдикиралия виновник за първата за 20-ти век национална катастрофа !
Драги Щапаров, ето такива спецове се вихрят из нашите съвременни географски ширини . И вероятно затова историческите ни мирогледи са такива ... сбъркани.
......................................................© St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · ……………………………………………………....4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-27112021


... и КОГО сочи за ОСНОВЕН виновник ПРИ ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА - М. Кусев ?
Кой пише следните пророчески слова:
"Императорът каза:”България ще се накаже”. Наказа се!
Руската дипломация извърши погрома над България за да се изпълнят думите на императора.
За тоя смъртен грях ще бъде наказана Русия със страшен погром, много по-страшен от оня, който и се нанесе по времето на руско-японската война.
За направения грях, за погрома на България, ще се разплати с разгромяването, с разпадането на великата руска империя.
Народе да се помолим Богу, Той да и прости тоя грях. Нека и простим и ние!
Да не допусне Бог изпълнението на приговорения (й) вече разгром."

(к.м. - Постигна ги предреченото ... Революцията от 1917 г. ?)!

- Факт е - допуснал съм грешка при изписването на малкото име на владиката Методий. Но това най-вече е в резултат чувството което предизвиквате в мен, г-жата и вие господина от Ески-заара ... не един път доказвали РАБОЛЕПИЕТО СИ ПРЕД РУСИЯТА - за сметка на Отечество и народностна солидарност !

- Та да продължа не с мои - а със слова на български духовни-екзархи ... Да показвам не на вас РАБОЛЕПНИЧЕЩИТЕ ПРЕД РУСИЯТА ... А на Българите - милеещи и скърбящи за тази откъсната от българската снага част - зовяща се Македония?

1.
„Девизът” на руското правителство за намалението и отслабването
на България, за сметка уголемяването и засилването на Сърбия,
се оформя окончателно в държавна политика на руската империя
през 1889 год.”
- написано от Екзарх Йосиф-I
2.
"Не трябва да си правим илюзии и да се заблуждаваме самоволно;
Русите чрез назначаването на сърби владици в Македония мерят да
Посърбят българското население в Македония, за да осуетят Св. Стефанска България."

- Та ти "патриотино" ... можеш ли обясни//опроверга ме в лъжа или неистинно препредаване на фактите.
Като обясниш на любезната публика?
- Поради Что(конкретни факти/събития), тези двама БЪЛГАРСКИ владици пишейки, РАЗОБЛИЧАВАТ РУСКАТА антибългарска ПОЛИТИКА - срещу България в частта и Македония ?!

П.П.
Написвайки горното НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ ЦЕЛ: Настройванне на народ с/у народ ... или българин срещу русина - Не!
- Но всякой един народ следва да знае историята си и то в неизратен вид ... Та да не се налага, отново и отново поради историческа слепота - да повтаря едни и същи грешки с трагични последици ... Като Трите национални катастрофи ... Които ще бъдат последвани сега от Четвърта такава!!
цитирай
37. anonimen65 - mnogo haresvam izlogehoto mnenie tuk
28.11.2021 14:15
nogo iskam tvoiata viara da e istinna a moiata da ne e no sveta se opravliava ot chovekopodobni t.e. tela bez bojestvenata chst izgubena e niakade po traseto na sarevnovanieto im da natrupat bogatstva i da kontrolirat sveta koeto ni podnasiat govori za tova edin ot stsenariite e igrite na glada no ima nov variant mnogo blizk s igrata na kovida. za 1 dete ako ima vtoro to se vzema na 7 godishna vazrast da se zamrazi che ako se zatrashi choveshkia rod da gi otmraziat i varnat kam givot za pred ne pomazanite a za tia taka si podeiguriavat kislorod voda i hrana se kazva kakvo stana s ponedelnik
цитирай
38. zaw12929 - ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО МНЕНИЕ: БЪЛГА...
01.12.2021 01:06
ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО МНЕНИЕ: БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НАМРАЗЯТ ЕС И НАТО, АКО БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ОТСТЪПЯТ НА "МАКЕДОНСКИТЕ" КРАДЦИ
НИКАКВО ОТСТЪПЛЕНИЕ- ИЛИЗАПЛАХА, БЪЛГАРИТЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ТОЗИ ЕС, АКО НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ОСНОВАТЕЛНИТЕ НИ ИСКАНИЯ
ЗАТОВА ТРЯБВА ЕЖЕДНЕВНО ДА СЕ РАБОТИ- СПЕЦИАЛНИ ГРУПУ ДА ПОСЕТЯТ ВСЯКА СТРАНА ОТ РЕС И САЩ С ДОКАЗАТЕЛСТВА КАК Е РЗВИТ ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА
цитирай
39. zaw12929 - АКО НАТО И ЕС СА ОТМИРАЩИ- ЩЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ЧЛЕНКИ
01.12.2021 01:13
bojo12345 написа:
Това единствено може да ни спаси, за да излезем цели и невредими от поредните клопки.
НАТО е с отмиращи функции, защото е създадено за борба със СССР и другите му сателити. Всичко вече е в миналото.
ЕС - факта, че кражбите на милионите, които са ни давали с благородна цел, уж, всъщност са били за тях - господарите от ЕС, а те са робите на САЩ.
В крайна сметка излиза, че досега са ни крали едните братя, а другите са облизвали мустаци и са чакали да им паднем в лапите.
Най-доброто решение, което ни остава (защото влизането в единия и другия блок не бяха наши решения) е да си отидем доброволно и да ги оставим да си се командват едни други. Самоизяждането не е наш приоритет. И опазването на чужди граници на робовладелците ни - също.
Поздрави!


КАКВОТО ЗА ВСИЧКИ, ТАКОВА И ЗА НАС: АКО НАТО И ЕС СА ОТМИРАЩИ- ЩЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ЧЛЕНКИИ ЧЛЕНСТВОТО НИ ЩЕ СЕ ПРЕКРАТИ, КАКТО ЗА ДРУГИТЕ
цитирай
40. batogo - !!!:))) Здравей, Щапаров!
01.12.2021 07:05
Ти, като историк и изследовател знаеш по-добре и от мен че България, откакто стана комунистическа, та до ден днешен, се управлява само със слухове, защото манталитетът, който беше създаден от комунизма и съветското влияние у нас е така структуриран, та да вярва повече на слухове, лъжи и полуистини, отколкото да търси Истината, да я разпознава и осъзнава. Този работническо-селски манталитет ни доведе до това, да не можем да правим адекватен и правилен избор, което е факт и в момента. Има една древна мъдрост, която гласи:" Каквото чувам - забравям, каквото виждам - запомням, каквото върша - разбирам." Само такъм манталитет, търсещ Истината, ражда развитие и прогрес. Останалото е празни приказки, приятелю!
цитирай
41. shtaparov - (Радвам се , че сте толкова малко на брой)
01.12.2021 15:26
radostinalassa написа:
Това е утешително.

Надай се коньо на зелена трЕва :)
цитирай
42. shtaparov - :)
01.12.2021 15:29
krumbelosvet написа:
Май никога няма да разбереш, че твоята МАКАРТИСКА омраза разединява българите и РАБОТИ П Р О Т И В България.

Не се притеснявай приятелю- Макартистката омраза е много по-толерантна от Марксистката, така че бъди спокоен- своите аз няма да ги предам,в това число и теб понеже не съм "син на полка"- син на истински Българин съм!
цитирай
43. shtaparov - Жив и здрав приятелю!
01.12.2021 15:38
leonleonovpom2 написа:
Имам сериозни съмнения, че случилото се в тези дни ,ще бъде използвано, за да ни притиснат!?
В смисъл-Нямате вина за катастрофата, но може и да имате, ако поискаме Затова отстъпете от тези позиции, Македония да влезе в ЕС Тя е член на нато вече!Не може да вървите срещу Нато!Или ОТАН
Съдбата на джудджета- държави, като нас, е да имат могъщ покровител! Ние имахме такъв Спомням си на едно учение, как запитах висш офицер, с тази ли армия ще победим Турция с 450 хилядна армия , ако се наложи! Отговорът беше- "Не, младеж! никой не си прави подобни илюзии Нашата задача е да ги задържим ден, два, на Балкана, докато дойдат сибиряците Тези, които обърнаха войната с Хитлер Тях никой не може да спре"
Та, ние нямаме в момента приятел, освен лицемерен, сред големите! Там ни е проблемът!

Що се отнася до македонизма, той е заченат далече преди1878 година И може да е използван от Русия ,но не е нейно дело! А общо на Великите сили, с участието на Гърция и Сърбия, разбира се Някои забравят ,че ние нямаме представител в Берлин, но сърби и гърци имат Даже и Черна гора С мотива ,че е на държавно ниво срещата , а ние нямаме държава/ Но сме заинтересована страна/ Това е решение не само на Русия ,но и на великите сили!
Тенденцията е Турция да бъде запазена като империя Като от империята се късат малки части Гърция и Сърбия са с едва 20 хиляди квадратни километра площ
Турция е необходимият болник на Европа Даже Ами Буе вижда три Бъдещи държави- Български- Мизия, Тракия и Македония и им очертава границзите Но това ще стане постепенноЗаедно, те правят Санстефанска България-неговите карти са ползвани и на генерал Липранди в Сан Стефано!
Сега, в периода между Сан Стефано и Берлин Сърби, гърци, а и черногорци, правят път до Петербург, до двореца?! Да уверяват царя, че греши! Българите са неблагодарно племе и не заслужават такава голяма държава-7 8 пъти по голяма от техните Утре ще се изметнат и ще станат врагове на Русия!
Знае се позицията на Англия, Франция също има резерви Не искат голяма Българска държава!
Русия е сама в случая, да се обвинява единствено тя за случилото се е пристрастно Инициативата не е нейна, по принуда е сред изпълнителите
А русофобията си е наше дело Как да помагаш на някой, който открито те мрази и обвинява
Но до 1912 година Македония е безспорно Българска земя и народът и е Български Така е записана и в договора ни със Сърбия и Гърция- безспорна наша зона!
Но, докато воюват с Турция, се създава държава Албания, чийто земи са определини за разпределение между сърби и гърци И се оказва ,че сърби и гърци няма какво да делят Те са влезли в тези територии по време на войната с Турция и не искат да ги напускат Така се получав в първата съюзническа война и това предизвиква Втората Тя е спечелена реално от нас ,но по подъл начин - загубена
Ето ,тук , заченатото дете- македонизма се ражда С общото акуширане на посочените по- горе!

Хубав ден, приятелю!

Изредените събития са толкова неприятни и тягостни,че не искам да се спирам на тях- провалени надежди,провалени мечти на народа за свобода и щастие са превърнати в черна омраза срещу себе си от същите сили,които ни взеха "Македония" понеже,освен думите на Новакович има и едни мои думи,които изразяват истинското мислене на замесените в македонизацията международни престъпници:

"Българинът,за да стане ГРЪК,първо трябва да стане "македонец" (т.е. сръбски влах с объркано национално самосъзнание)!
цитирай
44. get - До 38. zaw12929 - Явно имате бегла представа: За "македонизацията" на БЪЛГАРИТЕ - та пишете това?
02.12.2021 09:44
zaw12929 написа:
ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО МНЕНИЕ: БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НАМРАЗЯТ ЕС И НАТО, АКО БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ОТСТЪПЯТ НА "МАКЕДОНСКИТЕ" КРАДЦИ
НИКАКВО ОТСТЪПЛЕНИЕ- ИЛИЗАПЛАХА, БЪЛГАРИТЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ТОЗИ ЕС, АКО НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ОСНОВАТЕЛНИТЕ НИ ИСКАНИЯ
ЗАТОВА ТРЯБВА ЕЖЕДНЕВНО ДА СЕ РАБОТИ- СПЕЦИАЛНИ ГРУПУ ДА ПОСЕТЯТ ВСЯКА СТРАНА ОТ РЕС И САЩ С ДОКАЗАТЕЛСТВА КАК Е РЗВИТ ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА


- Тоест КАК и най-вече от КОГО и КОГА - бе създаден "езикът на омразата"?!
- За това имаме факти//Изворов материал - изразяващ се писане на тезиси, които в последствие са ДЕКЛАРИРАНИ в "Решенията" на състоялият през 9/10 август 1946 год. разширен пленум на ЦК на БКП(тогава носеща името БРП(комунисти)).
- Да четем ДОКУМЕНТИ ... Решенията на БРП-комунисти от този толкова малко познат на нас Августовски(от 1946 г.) пленум?

"Решение на Х-я разширен пленум на ЦК, по МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС"
1/ Българската ралотническа партия(комунисти) счита, че основната част на македонския народ, се е организирал държавно и НАЦИОНАЛНО в рамките на Федеративна народна република Югославия, като народна република Македония.
Обединението на останалите части на македонския народ предстои да се извърши на базата на македонската народна република и в рамките на Федеративната ЮГОСЛАВСКА народна република.
2/ БРП(комунисти) счита, че подготвянето на необходимите условия за това обединение, в частност - ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ПИРИНСКИЯ КРАЙ към народната република Македония е дело преди всичко на самите македонци - но и обща задача на Отечественофронтовска България и федеративна република Югославия.
3/ БРП(к) счита за необходимо, щото в периода ДО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО на ПИРИНСКИЯ КРАЙ към народната републрика Македония, систематично ДА СЕ РАБОТИ ЗА културно сближаване на македонското население от този край с НР-Македония, за популяризиране сред него ... на македонския ЕЗИК и македонската ЛИТЕРАТУРА, запознаване с ИСТОРИЯТА НА МАКЕДОНСКИЯ НАРОД преподавана в у-щата на Македония..."
- Следва ли да продължавам?
цитирай
45. get - До 43. shtaparov - Съгласен съм със сентенцията ... ?
02.12.2021 10:04
shtaparov написа:

"Българинът,за да стане ГРЪК,първо трябва да стане "македонец" (т.е. сръбски влах с объркано национално самосъзнание)!


Да не забравяме, че ВЛАХ иде от ВОЛОХ ... другото наименование от късна античност за РОМЕЙ, тоест РИМСКИ ГРАЖДАНИН.

В контекста на това КОЕТО АКЦЕНТУВАМ гръцкият-влах ... ромей, де :)))?
Фереос Ригас, известен и като имената Ригас Велестенлис - пише през 1797 година СВОЯ - «Революционен манифест, или за новият политически строй на народите от Румелия, Мала Азия, средиземноморските острови, Валахия и Молдова».

И те така от него време - една част от гръко-езичният в Османската империя нобилитет започна да подготвя това - което в последствие щеше да добие формата на държава(и) на ЕЛИНИТЕ(Елада) ... Валахия и за което явление процес. П. Славейков, близо ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО ще напише за ПЛОВДИВСКИЯ НОБИЛИТЕТ - "Не търсят гърци, а ромеи да бъдат"!

- А паралелно със периода от ерата ВЛАШКО-РОМЕЙСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ по нашите земи ... върви един друг?
И звестен ни от историята, като "греческий проект" ... под егидата на императорката наричана от пишещите си с нея философи "Северната Минерва" :)) ?

В заключение СЛЕДВА ДА НЕ СЕ ОТПЛЕСВАМЕ ... А да се съсредоточим от по-ново време и си отговорим ОТКЪДЕ ЗАСУКА предтечата на КОМУНИЗМА, "тесняка-социалист" Благоев това ОТРОВНО МЛЯКО НА МАКЕДОНИЗМА ... Та от трибуната на Българското народно събрание, през 1917 г. - се самообяви за МАКЕДОНСКИ СЛАВЯНИН ?! ... тоест НЕ-БЪЛГАРИН!!!
- Държа на ТОВА ПОСЛЕДНОТО допълнение!!
цитирай
46. shtaparov - ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО МНЕНИЕ: БЪЛГАРИТЕ ...
03.12.2021 00:16
get написа:
zaw12929 написа:
ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО МНЕНИЕ: БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НАМРАЗЯТ ЕС И НАТО, АКО БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ОТСТЪПЯТ НА "МАКЕДОНСКИТЕ" КРАДЦИ
НИКАКВО ОТСТЪПЛЕНИЕ- ИЛИЗАПЛАХА, БЪЛГАРИТЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ТОЗИ ЕС, АКО НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ОСНОВАТЕЛНИТЕ НИ ИСКАНИЯ
ЗАТОВА ТРЯБВА ЕЖЕДНЕВНО ДА СЕ РАБОТИ- СПЕЦИАЛНИ ГРУПУ ДА ПОСЕТЯТ ВСЯКА СТРАНА ОТ РЕС И САЩ С ДОКАЗАТЕЛСТВА КАК Е РЗВИТ ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА


- Тоест КАК и най-вече от КОГО и КОГА - бе създаден "езикът на омразата"?!
- За това имаме факти//Изворов материал - изразяващ се писане на тезиси, които в последствие са ДЕКЛАРИРАНИ в "Решенията" на състоялият през 9/10 август 1946 год. разширен пленум на ЦК на БКП(тогава носеща името БРП(комунисти)).
- Да четем ДОКУМЕНТИ ... Решенията на БРП-комунисти от този толкова малко познат на нас Августовски(от 1946 г.) пленум?

"Решение на Х-я разширен пленум на ЦК, по МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС"
1/ Българската ралотническа партия(комунисти) счита, че основната част на македонския народ, се е организирал държавно и НАЦИОНАЛНО в рамките на Федеративна народна република Югославия, като народна република Македония.
Обединението на останалите части на македонския народ предстои да се извърши на базата на македонската народна република и в рамките на Федеративната ЮГОСЛАВСКА народна република.
2/ БРП(комунисти) счита, че подготвянето на необходимите условия за това обединение, в частност - ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ПИРИНСКИЯ КРАЙ към народната република Македония е дело преди всичко на самите македонци - но и обща задача на Отечественофронтовска България и федеративна република Югославия.
3/ БРП(к) счита за необходимо, щото в периода ДО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО на ПИРИНСКИЯ КРАЙ към народната републрика Македония, систематично ДА СЕ РАБОТИ ЗА културно сближаване на македонското население от този край с НР-Македония, за популяризиране сред него ... на македонския ЕЗИК и македонската ЛИТЕРАТУРА, запознаване с ИСТОРИЯТА НА МАКЕДОНСКИЯ НАРОД преподавана в у-щата на Македония..."
- Следва ли да продължавам?

Аз мисля че решения, пленуми, "преброявания" и "референдуми",правени от сталинисти под окупаторски диктат трябва да бъдат тотално ликвидирани и анулирани от държавата,ако тя желае да скъса с комунизма.
цитирай
47. shtaparov - "Българинът, за да стане ...
03.12.2021 00:23
get написа:
shtaparov написа:

"Българинът,за да стане ГРЪК,първо трябва да стане "македонец" (т.е. сръбски влах с объркано национално самосъзнание)!


Да не забравяме, че ВЛАХ иде от ВОЛОХ ... другото наименование от късна античност за РОМЕЙ, тоест РИМСКИ ГРАЖДАНИН.

В контекста на това КОЕТО АКЦЕНТУВАМ гръцкият-влах ... ромей, де :)))?
Фереос Ригас, известен и като имената Ригас Велестенлис - пише през 1797 година СВОЯ - «Революционен манифест, или за новият политически строй на народите от Румелия, Мала Азия, средиземноморските острови, Валахия и Молдова».

И те така от него време - една част от гръко-езичният в Османската империя нобилитет започна да подготвя това - което в последствие щеше да добие формата на държава(и) на ЕЛИНИТЕ(Елада) ... Валахия и за което явление процес. П. Славейков, близо ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО ще напише за ПЛОВДИВСКИЯ НОБИЛИТЕТ - "Не търсят гърци, а ромеи да бъдат"!

- А паралелно със периода от ерата ВЛАШКО-РОМЕЙСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ по нашите земи ... върви един друг?
И звестен ни от историята, като "греческий проект" ... под егидата на императорката наричана от пишещите си с нея философи "Северната Минерва" :)) ?

В заключение СЛЕДВА ДА НЕ СЕ ОТПЛЕСВАМЕ ... А да се съсредоточим от по-ново време и си отговорим ОТКЪДЕ ЗАСУКА предтечата на КОМУНИЗМА, "тесняка-социалист" Благоев това ОТРОВНО МЛЯКО НА МАКЕДОНИЗМА ... Та от трибуната на Българското народно събрание, през 1917 г. - се самообяви за МАКЕДОНСКИ СЛАВЯНИН ?! ... тоест НЕ-БЪЛГАРИН!!!
- Държа на ТОВА ПОСЛЕДНОТО допълнение!!

Да изречеш такива кощунствени думи като глупостите,които е наломотил склеротичния дядка във военното време на 1917 г. е равносилно на национално и държавно предателство,което трябвало да бъде наказано с незабавен разстрел! Страната ни обаче била прекалено демократична тогава,та оставила този ренегат да си вее байрака и да нарои продажната си благоевщина из страната
цитирай
48. shtaparov - не ти ли идва на ума? Нямаш ли чувство ...
03.12.2021 02:19
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
не ти ли идва на ума? Нямаш ли чувство за самосъхранение?

Чаткам си драга,но отговорът не ме устройва :)


... Което с теб ТОЛКОВА ДЪЛГО ОБЯСНЯВАМЕ?

- Основна виновница за ОБЕЗБЪЛГАРЯВАНЕТО И НАЦИОНАЛНО-ИДЕНТИЧНА ДЕПЕРСОНИФИКАЦИЯ - е Русия?

Без значение, как се е назовавала Руска или Съветска!!

Тази неуважавана от мен г-жа, ако я попиташ с какво е известен старо-загорският владика Никола Кусев - едва ли ще ти отговори нещо?
Но инак ПО-СЛАВЯНКА и по-голяма радетелка, че ние българите СМЕ ЕДНО И СЪЩО С РУСИТЕ-фино/угри - НЯМА ДА НАМЕРИШ?!

На такива като нея ДО ТАКАВА СТЕПЕН Е ПРОМИТО СЪЗНАНИЕТО - та отказват да разберат различията МЕЖДУ НАС БЪЛГАРИТЕ ... и вековечните ни врагове Руси + Сърби ... държавите на КОИТО ОТ ВЕК НА ВЕК РАСТАТ - за сметка ДЕНАЦИОЛИЗАЦИЯТА на българско население !!

А каква уската политика, давам частен пример от начало на 20-ти век, можете да прочетете в докладите на нашите дипломатически агенти във вардарска и солунска Македония - Четете братя и сестри българи ... ?

- Пример/цитат - Първи:
“Ние много добре знаем, че в Македония живеят българи и те са болшинство там, но ние ще направим така, че да станат малцинство”. - заявява руският дипломатически агент(консул) в град Солун Николай Демерик в началото на 1905 год.

- Пример - Втори:
“Русия няма да търпи Македония да бъде българска!" - Заявява през 1906 г. руския консул в Цариград Иван Зиновиев.

Ама "братушките" съвсем не остават САМО С ГОЛИ ИЗЯВЛЕНИЯ(пред нашите дипломатически агенти) ... А ОТ ПРЕДИ ВИЗИРАНИЯТ ПЕРИОД - през 1902 год. се създава в Петербург "Славяно-македонско научно и литературно дружество" ... псевдо-научно БЛАТО, от което започват да се разнасят идейните-миазми на това, което в момента назоваваме "македонизъм".

В заключение - да припомням ли КЪДЕ е УЧИЛ(засукал) Димитър Благоев - произнесъл от трибуната на Българското народно събрание през 1917 г. ЕТО ТЕЗИ СЛОВА??!

"Българското племе - една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
И тази по-организирана част и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли към тези племена да ги завладее. Но тези племена при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско племе."

Само тези думи са достатъчни името на клетника Димблагоев да бъде прокълнато от народа и затрито завинаги за поколенията! А какво да кажем за изкрейзилите руски консули? Справедливото затриване на сумрачната им държава ще дойде именно в резуктат на тази анти-Българска политика,с която те сами ще си духнат под опашката и поробителската им държава ще отмре завинаги подобно на Рим, "Византия" и Османската империя!
цитирай
49. shtaparov - Това единствено може да ни спаси, за ...
03.12.2021 02:28
bojo12345 написа:
Това единствено може да ни спаси, за да излезем цели и невредими от поредните клопки.
НАТО е с отмиращи функции, защото е създадено за борба със СССР и другите му сателити. Всичко вече е в миналото.
ЕС - факта, че кражбите на милионите, които са ни давали с благородна цел, уж, всъщност са били за тях - господарите от ЕС, а те са робите на САЩ.
В крайна сметка излиза, че досега са ни крали едните братя, а другите са облизвали мустаци и са чакали да им паднем в лапите.
Най-доброто решение, което ни остава (защото влизането в единия и другия блок не бяха наши решения) е да си отидем доброволно и да ги оставим да си се командват едни други. Самоизяждането не е наш приоритет. И опазването на чужди граници на робовладелците ни - също.
Поздрави!

Всеки,който опитва да командори Българите заслужава добър урок и ние сме длъжни да му го дадем така,както го дадохме на всичките ни бивши поробители!
цитирай
50. shtaparov - ... ни просветли. Радвам се, ...
03.12.2021 02:33
radostinalassa написа:


Гетчо ни просветли. Радвам се , че сте само 20% от българите.Не можем да приписваме на българите вина за действията на мафиота ББ, нито на русите за действията на евреите в Русия по отношение на Македония. Но кръвта вода не става, а нашата не е негърска или западняшка, примесена с монголски гени. С малки изключения.

А ти,както се радваш на "нашите" 20% не се ли радваш и на това,че 2% от населението на Русия а именно евреите са намерили начин (по твоитр думи) да я командват цялата??!!
цитирай
51. shtaparov - ". . . с какво е известен ста...
03.12.2021 02:38
born написа:
"... с какво е известен старо-загорският владика Никола Кусев..."
Старозагорският владика се именува МЕТОДИЙ КУСЕВ /Кусевич/ и това е известно на всеки старозагорец, който поне малко се е интересувал от регионална, а и от общобългарска история ! Ако Светиня му не бе застанал твърдо на принципни позиции, сега кланът Сакскобургготски нямаше да води дела срещу Българската държава за собственост на анексирани Български Земи от абдикиралия виновник за първата за 20-ти век национална катастрофа !
Драги Щапаров, ето такива спецове се вихрят из нашите съвременни географски ширини . И вероятно затова историческите ни мирогледи са такива ... сбъркани.
......................................................© St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · ……………………………………………………....4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-27112021

И кланът Сакскобургготски приятелю ни е натрапен от Русия,както разбрахме вече добре...
цитирай
52. shtaparov - ". . . с какво е известен ...
03.12.2021 03:09
get написа:
born написа:
"... с какво е известен старо-загорският владика Никола Кусев..."
Старозагорският владика се именува МЕТОДИЙ КУСЕВ /Кусевич/ и това е известно на всеки старозагорец, който поне малко се е интересувал от регионална, а и от общобългарска история ! Ако Светиня му не бе застанал твърдо на принципни позиции, сега кланът Сакскобургготски нямаше да води дела срещу Българската държава за собственост на анексирани Български Земи от абдикиралия виновник за първата за 20-ти век национална катастрофа !
Драги Щапаров, ето такива спецове се вихрят из нашите съвременни географски ширини . И вероятно затова историческите ни мирогледи са такива ... сбъркани.
......................................................© St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · ……………………………………………………....4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-27112021


... и КОГО сочи за ОСНОВЕН виновник ПРИ ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА - М. Кусев ?
Кой пише следните пророчески слова:
"Императорът каза:”България ще се накаже”. Наказа се!
Руската дипломация извърши погрома над България за да се изпълнят думите на императора.
За тоя смъртен грях ще бъде наказана Русия със страшен погром, много по-страшен от оня, който и се нанесе по времето на руско-японската война.
За направения грях, за погрома на България, ще се разплати с разгромяването, с разпадането на великата руска империя.
Народе да се помолим Богу, Той да и прости тоя грях. Нека и простим и ние!
Да не допусне Бог изпълнението на приговорения (й) вече разгром."

(к.м. - Постигна ги предреченото ... Революцията от 1917 г. ?)!

- Факт е - допуснал съм грешка при изписването на малкото име на владиката Методий. Но това най-вече е в резултат чувството което предизвиквате в мен, г-жата и вие господина от Ески-заара ... не един път доказвали РАБОЛЕПИЕТО СИ ПРЕД РУСИЯТА - за сметка на Отечество и народностна солидарност !

- Та да продължа не с мои - а със слова на български духовни-екзархи ... Да показвам не на вас РАБОЛЕПНИЧЕЩИТЕ ПРЕД РУСИЯТА ... А на Българите - милеещи и скърбящи за тази откъсната от българската снага част - зовяща се Македония?

1.
„Девизът” на руското правителство за намалението и отслабването
на България, за сметка уголемяването и засилването на Сърбия,
се оформя окончателно в държавна политика на руската империя
през 1889 год.”
- написано от Екзарх Йосиф-I
2.
"Не трябва да си правим илюзии и да се заблуждаваме самоволно;
Русите чрез назначаването на сърби владици в Македония мерят да
Посърбят българското население в Македония, за да осуетят Св. Стефанска България."

- Та ти "патриотино" ... можеш ли обясни//опроверга ме в лъжа или неистинно препредаване на фактите.
Като обясниш на любезната публика?
- Поради Что(конкретни факти/събития), тези двама БЪЛГАРСКИ владици пишейки, РАЗОБЛИЧАВАТ РУСКАТА антибългарска ПОЛИТИКА - срещу България в частта и Македония ?!

П.П.
Написвайки горното НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ ЦЕЛ: Настройванне на народ с/у народ ... или българин срещу русина - Не!
- Но всякой един народ следва да знае историята си и то в неизратен вид ... Та да не се налага, отново и отново поради историческа слепота - да повтаря едни и същи грешки с трагични последици ... Като Трите национални катастрофи ... Които ще бъдат последвани сега от Четвърта такава!!

Имаш право че историята служи за поука и който не познава истината,рискува да повтаря грешките от миналото отново и отново...
цитирай
53. shtaparov - Здравей- поздрав и на теб!
03.12.2021 03:16
anonimen65 написа:
nogo iskam tvoiata viara da e istinna a moiata da ne e no sveta se opravliava ot chovekopodobni t.e. tela bez bojestvenata chst izgubena e niakade po traseto na sarevnovanieto im da natrupat bogatstva i da kontrolirat sveta koeto ni podnasiat govori za tova edin ot stsenariite e igrite na glada no ima nov variant mnogo blizk s igrata na kovida. za 1 dete ako ima vtoro to se vzema na 7 godishna vazrast da se zamrazi che ako se zatrashi choveshkia rod da gi otmraziat i varnat kam givot za pred ne pomazanite a za tia taka si podeiguriavat kislorod voda i hrana se kazva kakvo stana s ponedelnik

Замразяването си е чиста проба убийство и който се заблуждава,че замразен човек може да оживее има много да пати...
цитирай
54. shtaparov - ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО МНЕНИЕ: БЪЛГАРИТЕ ...
03.12.2021 03:20
zaw12929 написа:
ПОДКРЕПЯМ ВАШЕТО МНЕНИЕ: БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НАМРАЗЯТ ЕС И НАТО, АКО БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ОТСТЪПЯТ НА "МАКЕДОНСКИТЕ" КРАДЦИ
НИКАКВО ОТСТЪПЛЕНИЕ- ИЛИЗАПЛАХА, БЪЛГАРИТЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ТОЗИ ЕС, АКО НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ОСНОВАТЕЛНИТЕ НИ ИСКАНИЯ
ЗАТОВА ТРЯБВА ЕЖЕДНЕВНО ДА СЕ РАБОТИ- СПЕЦИАЛНИ ГРУПУ ДА ПОСЕТЯТ ВСЯКА СТРАНА ОТ РЕС И САЩ С ДОКАЗАТЕЛСТВА КАК Е РЗВИТ ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА

Имаш право а мнението ти е чудесно: България трябва да организира специални добре подготвени групи,които да запознаят цяла Европа и Америка с начина,по който титофашистките поробители извършиха анти-Българския геноцид в "Македония" и продължават в същия дух дори днес!
цитирай
55. shtaparov - Това единствено може да ни спаси, за ...
03.12.2021 03:24
zaw12929 написа:
bojo12345 написа:
Това единствено може да ни спаси, за да излезем цели и невредими от поредните клопки.
НАТО е с отмиращи функции, защото е създадено за борба със СССР и другите му сателити. Всичко вече е в миналото.
ЕС - факта, че кражбите на милионите, които са ни давали с благородна цел, уж, всъщност са били за тях - господарите от ЕС, а те са робите на САЩ.
В крайна сметка излиза, че досега са ни крали едните братя, а другите са облизвали мустаци и са чакали да им паднем в лапите.
Най-доброто решение, което ни остава (защото влизането в единия и другия блок не бяха наши решения) е да си отидем доброволно и да ги оставим да си се командват едни други. Самоизяждането не е наш приоритет. И опазването на чужди граници на робовладелците ни - също.
Поздрави!


КАКВОТО ЗА ВСИЧКИ, ТАКОВА И ЗА НАС: АКО НАТО И ЕС СА ОТМИРАЩИ- ЩЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ЧЛЕНКИИ ЧЛЕНСТВОТО НИ ЩЕ СЕ ПРЕКРАТИ, КАКТО ЗА ДРУГИТЕ

Както се очертава обаче,те никак не са отмиращи
цитирай
56. shtaparov - Ти, като историк и изследовател ...
03.12.2021 03:33
batogo написа:
Ти, като историк и изследовател знаеш по-добре и от мен че България, откакто стана комунистическа, та до ден днешен, се управлява само със слухове, защото манталитетът, който беше създаден от комунизма и съветското влияние у нас е така структуриран, та да вярва повече на слухове, лъжи и полуистини, отколкото да търси Истината, да я разпознава и осъзнава. Този работническо-селски манталитет ни доведе до това, да не можем да правим адекватен и правилен избор, което е факт и в момента. Има една древна мъдрост, която гласи:" Каквото чувам - забравям, каквото виждам - запомням, каквото върша - разбирам." Само такъм манталитет, търсещ Истината, ражда развитие и прогрес. Останалото е празни приказки, приятелю!

Чудесна мъдрост си споделил и коментирал- поздравления приятелю! Търсенето на истината е благородно занимание,характерно за истинските учени и радетели на Българщината понеже народ като нашия,чиито земи са ограбени от алчни съседи във всички посоки е единственият,който е достоен да я търси и разпространява!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816060
Постинги: 267
Коментари: 9066
Гласове: 136736
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи