Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.07.2019 13:42 - БОЖИЯТ ДИАПАЗОН
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 921 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 20.08.2019 03:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Божият Диапазон е във всяка клетка ... Животът е ритмично Чудо
От доцент Анджело Бона
(мой превод)


image
Dott. Angelo Bona

Има биологичен ритъм, универсален сърдечен ритъм, присъстващ във всяка клетка, независимо от биохимичните стимули, които всяка биологична единица получава. Какво искам да кажа с това изявление? Нека обясня по-добре.
Ние сме свикнали да мислим, че всяка клетка в тялото ни реагира само под въздействието на външни стимули, биохимични, или физически-екологични.
Ензими, хормони, невротрансмитери активират или деактивират нашите биологични функции, действайки върху клетъчните рецептори.
Ние знаем, че светлината, тъмнината, земната ротация, температурата, географската ширина и дължина влияят на циркадните функции на нашите биологични единици. Вместо това изглежда, че има автономна функция, а не толкова каузална, която зависи от външни или централни контролни елементи.
Искам да кажа, че всяка от нашите клетки има свои собствени факултети за активиране и изключване на „включване“, един вид само-функционалност, самоконтрол и самосъзнание и това е чудесно за мен.
Бог, скрит във всяка клетка, насочва автономния оркестър и колективен концерт, сякаш всяка от нашите биологични единици има своя собствена душа, камертон, който осцилира в резонанс или дисонанс с Източника.
При растенията не само листата, клоните, корените, но и най-безкрайните части от липидните мембрани се анимират от биологична ритмична вълна, чрез "прилив", който животът се движи (Nakumara Y, 2018) (1) ).
Всички живи организми притежават клетки, снабдени с вътрешен часовник, саморегулация или "циркаден ритъм".
В "Дрософилата", наричана често плодова муха и в нас по-биологично сложни човешки същества, има "гениални часовници", "часовникови гени", снабдени с автономни функции, които отговарят само частично на универсалните закони, запазвайки индивидуалната биологична свобода ( Balk LS 2018) (2).
 В началото беше светлина, "фиат лукс", и редуването на светлина и тъмнина, които координираха ритмичната хармония, която управляваше всички живи организми. Функцията на хлорофила, синтеза на захарите анимира танца на Вселената.
Скрит бог избра това да се случи с 24-часов циркаден ритъм. От растителни клетки, до бактерии, до първите клетки на най-сложните организми, до бозайниците, универсален закон установява, че настройката трябва да се извърши първо.
Тогава се случи друго чудо.
Всяка клетка, всяка жизнена единица разви своя собствена генетична автономия, със задължението да поддържа баланс, избягвайки всякакво възможно изключване от универсалния хармоничен закон.
Днес се смята, че туморите зависят от патологична клетъчна десинхронизация, която става неконтролирана анархия на рака. Същите метаболитни заболявания изглежда произтичат от тази десинхронизация. Дори най-разпространената патология в света, стареене, произтича от това постепенно забравяне, а не навлизам в задълбочен технически анализ, защото моите статии са насочени към широката общественост и за тези, които се интересуват, препоръчвам да прочетете многобройните статии на проф. Панда Сатчидананда, гуру на хронобиологията. (3)
Като синтетично обяснение заявявам, че всяка клетка притежава автономни молекулярни осцилатори, протеини или мрежи от танцуващи протеини и генетични мрежи и транскрипционни фактори, които произвеждат потенциална свободна воля на нашите биологични единици.
След това се намира проводник, локализиран в хипоталамуса, в супрахиазматичното ядро ​​и единица централен хормонален синтез, който е епифизната жлеза, със секрецията на нейните възхитителни хормони, включително мелатонин.
Връщайки се към темата за биологичната хармония, мога да кажа, че всеки клетъчен орган, ядро, митохондрия се подлага на ритмичен контрол, който се упражнява чрез някаква "мантра", произведена от ензими и протеинови медиатори.
Когато централният ритмичен контрол и периферната клетъчна настройка станат небалансирани, хармоничната анархия определя лудостта на клетките, патологията, депресията, рака и същата клетъчна смърт и на целия организъм.
Но признаването на тази биологична симфония разкрива нови терапевтични възможности. Хронотерапия, хронофармакология, хрононутрикация, хрононутригеномика могат да имат значително влияние върху клиничната практика.  Отвъд биологичното и хронобиологичното ниво е необходимо да се отвори портал за нова съвест. Ако всяка клетка в нашето тяло е подчинена на собствените си биохимични, генетични и физически ритмични закони, колкото повече от всеки 100 000 милиарда клетки, които изграждат нашето тяло, ще притежават автономна душа. Следователно, дори терапиите на душата, медитацията, регресивната хипноза, йога, молитвата, ще могат да представят грижи, насочени към настройване и повторно свързване с Едното.
Мириадите на клетъчните души, които ни съставят, пеят всеки момент с мантрата "Ом", "Словото на Извора".
Това е прекрасният Палпито на Единия. ("Сърцето на Единния. Регресивна хипноза и разговори с майсторски духове" от Анджело Бона).

източник:
https://terrarealtime3.blogspot.com/2019/06/il-diapason-di-dio-e-in-ogni-cellula-la.html



Гласувай:
6



1. mileidi46 - :)))
23.07.2019 14:14
Postole!!!..:))
От доста некачествените продукти в този сайт ,само ти си денонощно на ,,ПРОМОЦИЯ",дори с изтекъл срок на годност..!!:)
цитирай
2. eva666 - :-)) не е мн смешноо...малко е конфузно..
23.07.2019 14:43
личи си, превода не е твой,а машинен....но, и роботите..грешат..
някъде в посл абзац, мернах груба грешка - регресивна хипотеза..
/ не съм чувала..такава..
чела съм за..регресивна ХИПНОЗА/ от бг и чужди автори
милейде, страхоотнаа фооткаа...браваа,на дрти години, вървиш )))
поздрав, Юлия
цитирай
3. mileidi46 - :)))
23.07.2019 17:07
eva666 написа:
личи си, превода не е твой,а машинен....но, и роботите..грешат..
някъде в посл абзац, мернах груба грешка - регресивна хипотеза..
/ не съм чувала..такава..
чела съм за..регресивна ХИПНОЗА/ от бг и чужди автори
милейде, страхоотнаа фооткаа...браваа,на дрти години, вървиш )))
поздрав, Юлия

Явно си се сконфузила,защото не си намерила грешка в превода,а в последният абзац ясно пише регресивна хипноза,а не хипотеза!!!!Само това ли успя да откриеш???
Дали аз съм превеждала, или ,,машината"-няма никакво значение за никого!!Важно е темата-,да може да се чете и да се разбере от читателя..нали???
Относно моите години..не съм дрЪта,а съм си направо красива!!!:))За моите 73 години, направо си тичам...много имаш да ме гониш:))))ха ха ххха...:)
Как е внучето ти,псува ли те вече на мама??Аз вече съм и прабаба...а баба за пръв път станах на 42 год!!!:)))

цитирай
4. eva666 - за некои,може и да си млада..тук има мн след теб...
23.07.2019 22:20
ноо, определено, е нужно да си смениш ..Очилата, и ..цвета на косата ))

Следователно, дори терапиите на душата, медитацията, регресивната хипотеза, йога, молитвата, ще могат да представят грижи, насочени към настройване и повторно свързване с Едното.

ла ла ла бля бляяя...

Това е прекрасният Палпито на Единия. ("Сърцето на Единния. Регресивна хипноза и разговори с майсторски духове" от Анджело Бона).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8318424
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031